Matkailuautoillen halki Euroopan (Osa1)

touko 6, 2019

Matkailuautoillen halki Euroopan (Osa1)

Projektitoimisto Gravi on 12 nuoren tiimiyritys, ja lähdemme kahdeksi viikoksi kiertämään Eurooppaa matkailuautoillen. Tien päältä raportoimme matkamme vaiheita ja tapahtumia automatkailun ensikertalaisten näkökulmasta. Matkakumppaninamme toimii Suomen Matkailuautovuokraus, joka julkaisee kuulumisemme. Blogisarjan ensimmäinen osa käsittelee lähtöpäiväämme Suomessa.

 

 

Matkamme halki Euroopan alkoi lupaavasti kun otimme junan Jyväskylästä Tikkurilaan, josta Suomen Matkailuautovuokrauksen henkilökunta tuli hakemaan meidät sovitusti heidän Vantaan autoparkilleen. Siellä Matkailuautovuokrauksen väki antoi meille kattavan perehdytyksen autojemme käyttöön ja varustukseen. Koska olemme kaikki varsin nuoria ihmisiä, valtaosalla tiimistämme ei ollut juuri aikaisempaa kokemusta matkustamisesta asuntoautoilla. Oli siis luonnollista että, moni asia askarrutti mieltämme ennen reissuun lähtöä. Matkailuautovuokrauksen meille antama opastus toi kuitenkin nopeasti tunteen, että ainakaan allamme olevan auton tai sen varustuksen laadusta meidän ei tarvitse olla huolissaan matkallamme. Tämän lisäksi auton järjestelmien, kuten veden, sähkön ja kaasun käyttö oli tehty helpoksi ja pistokkeet merkitty hyvin.

 

 

Osaa tiimistämme oli ennen matkaa askarruttanut autojen keittiöiden varustelu. Matkailuautovuokrauksen periaatteen mukaisesti autot oli varusteltu meitä varten heti valmiiksi matkaanlähtöä varten, joten saatoimme heti viivata yli tulevan kauppareissun ostoslistalta erilaiset kertakäyttöastiat sekä ruuanlaitossa tarvittavat rätit ja talouspaperit. Lisäksi autojemme varustukseen kuuluivat grilli sekä kokoontaitettavat tuolit ja pöydät, jotka mahdollistavat meille ulkona syömisen koko porukallamme myös sellaisissa paikoissa, joissa ei ole valmiita fasiliteetteja ruokailuun. Saimme myös hyvän perehdytyksen markiisikatoksen pystytykseen auton vierelle, jolloin grillailu on miellyttävää myös sateisemmalla säällä.

 

 

Vaikka tiimimme oli varautunut omin lakanoin ja makuupussein matkan yöpymisiä varten, matkailuautovuokrauksen väki tarjosi meille myös vaihtoehtona auton varustukseen kuuluvia petivaatteita. Vaikka päädyimmekin omiin lakanoihimme, muutama lisätyyny oli miellyttävä yllätys muutamalle omansa kotiin unohtaneelle poloiselle. Kun olimme käyneet autojen varustuksen läpi, allekirjoitimme paperit kuntoon ja saimme vielä tarvittavat toimintaohjeet mahdollisten rengasrikkojen varalta matkalle. Päätimme ottaa vielä muutaman yhteiskuvan ennen lähtöämme, ja käänsimme sen jälkeen autojemme keulat kohti Naantalia ja illalla Ruotsiin lähtevää autolauttaa.

 

 

Pysykää kuulolla, jatkoa reissun päältä on luvassa pian!